Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Píseň smolaře

Píseň smolaře

Píseň smolaře

Kéž by usla na chvíli má sametová víčka
Kéž by utich hlas co žene vodu v proud

Jen malá tenká nitka nese zlé to břímě
Snad potká slepé stezky
Snad zvěstuje Nám smrt
a smrt se bojí
Při mně totiž stojí – zástup zoufalců

Hříchy světa prosté květy
Kdo odsoudil vás do věčného trápení
Trpíte až příliš
Ta nitka praskne – brzy

Dech loučí se tma zpívá píseň
Píseň chudé slávy píseň smolaře

Kéž by usla na chvíli má sametová víčka
Kéž by utich hlas co žene řeky v proud
Kéž bych něžné ruce smrti mohl obejmout
Publikoval(a): Válec, 20.5.2011
Přečteno (85x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Rezervé, Sonja la Rosa, Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 17:44
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti