Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Život ve stínu

Život ve stínu

příšeří Básně » Deprese

Anotace: Možná to zná každý, ten pocit, že se vám nic nedaří, nikdo vás nemá rád. Že život nemá tu správnou šťávu. Dny přichází a nic se nemění - začínají svítáním a končí setměním.

Život ve stínu

Někdy bych život vyměnil za pytlík bonbonů.
Za kornout hořkých mandlí ze stánku pana Naděry.
Natočit film podle mého života,
byl by to brak, jenž pozbývá důvěry.

Jen něco nutí mě denně vstávat,
najíst se a jít.
Těžko může šťastný člověk,
mé černé nebe pochopit.

Špatně mi osud rozdal karty
a já dodnes špatně s nimi hrál.
Jsem jako bezruký hráč na kytaru,
bez koruny král.

Rozdávám úsměvy
a rád se směji.
Něco však ve mně
vymílá břehy.

Čekám na ten den,
kdy vše se v lepší změní.
Však čekám marně jen,
on není a není.

A tak uvařím si čaj,
poslechnu zprávy.
Zkusím černé chmury
vyhnat ze mojí hlavy.
Publikoval(a): příšeří, 8.5.2011
Přečteno (451x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Charibeja, ZENITZERO666, donne, Martin Havlíček, Rezervé

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:22
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti