Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Válka? meče?

Válka? meče?

blackhenry Básně » Vlastenecké, národy, válka

Anotace: Boj je boj, za vše a za nic, bojují ti co musí nebo chtějí víc.

Svět se zbláznil, tasí se meče,
oni i my vyrážíme na steče.
Za tyranii, za svobodu,
každý mrtvý za sto bodů.
Ne, žádné body, hra to není,
je to boj, co životy mění.
Na štít dopadla rána velká,
rozezněla se bolesti znělka.
Muž bez štítu utíká z boje,
nepřítel za ním křičí:"tak co je?"
Dnes vyhrál, zítra může být poražen,
ale dnes večer, užívá si slávy a mnoha žen.
Publikoval(a): blackhenry, 8.5.2011
Přečteno (171x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: H.I.L., donne, Sonja la Rosa

Spodek

Stránka generována 12.5.2024 22:23
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti