Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zamyšlení nad negativním myšlením

Zamyšlení nad negativním myšlením

K2GK Básně » o Životě

Anotace: Opět menší básnička zaměřená na sebevědomí. Pomalinku tuším, že vyčerpávám svoje nápady tudíž občas se vyskytne podobný rým z minulého textu. Ale nyní co je na scéně MS v hokeji jsem doslova mimo :D;)

Existuje malé dilema
a to co se v životě má a nemá.
Máte sílu si za svými sny jít
a s touhou a píli prorazit?
Tuším, že hodně z Vás tu poví ne
chce to velkou odvahu postavit se většině.
Chápu, ona to není žádná námaha
skrývat se v davu a hrát si na demokratický práva.
Ale počkejte jste snad spokojeni?
Ne ne tak to rozhodně není.
Dejme tomu, že si zajdem na pivo
s kamarády pokecat o tom jak bylo.
Ať jsme se bavily o čem jsme chtěli
vždy skončíme u toho jak dobře jsme se kdysi měli.
Skončíme u toho jak je nám teď špatně,
jak se nedaří a nic neklape.
Bože lidi co je to s Váma?
Když budete chtít bude to pouze fáma.
Záleží na Vás
jak se budete cítit,
jestli "zhasnete"
nebo budete "svítit".
Je to jen na Vás
a vždycky bylo
to VY tvoříte
na tomto světě své vlastní dílo.
Říkáš, že to není jen tak?
To souhlasím, zde se musíš jít rvát.
Netvrdím, že to bude lehká cesta.
Tahle bude rozhodně extrémně těžká.
Přesto nemějte strach
a jděte dál
zanedlouho budeš se pyšnit co si opět neustál.
Poroste nám vůle,
a psychická síla,
potom přijde čas
na Vaše monumentální díla.
Pracuj na sobě a předvěď svou sílu,
pak nebudeme u bájných snů ale u splněných cílů.
A to je vlastně to co všichni chceme,
růst vzhůru k nebi,
ne zarůstat do země.
Publikoval(a): K2GK, 8.5.2011
Přečteno (94x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: donne, Rezervé, Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 00:32
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti