Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

BRICS

BRICS

Crazymike Básně » o Životě

Anotace: Probuďte se! Jsme jen další cihly ve zdi

Buď budeme BRICS
Nebo bryskně v hajzlu
Co s hajzlpapírem typu
Dolar či euro?
Pamatujete italskou liru?
Do takové míry to nedojde
ALE
Přijde něco mnohem horšího
..Uvidíte..
Cožpak naše maličká zem
Se může rovnat té velké?
Časy naší top prvorepublikové ekonomiky jsou pryč
Škoda, Baťa, Jawa, Orion, ČKD i Čedok
Kde tyhle starý časy jsou?
Drželi jsme to Rakouskouhersko
Táhli jsme meziválečnou Evropu i svět
A ona za odměnu tahá teď nás - do hoven
I ten proklatej Sovětskej svaz
Stále stejná prdel, stále stejní volové
Na tak malej region jsme si vedli vždy dobře
Jen kdybychom nebyli tolik blbí
..Přesto všechno..
Venku ale padají ovečky
Utekly z nebeské ohrady
Slunce nenápadně mění barvu
Politici se nebojí davu
Protože jsme stále tolik blbí
A myslíme si, že venku sněží
...Ale...
Publikoval(a): Crazymike, 20.11.2024
Přečteno (5x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 21.11.2024 21:33
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti