Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Básni noci

Básni noci

Crazymike Básně » o Životě

Anotace: https://youtu.be/uj0VjigZYsw?feature=shared

Verše plynou mléčnou tmou
Slovní druhy leká svit
Něco trápí duši mou
Tajné poselství v básni

Mám
Pár slov ztracených mám
Pro vás všechny – přísahám
Poví popelavý prach
Sám
Stojím venku – v mléku sám
Strašák nočního klidu
Nehnutý a čekám

Valící se lid razí oparem
Modré světlo září v obličeji
Netečností bytí jsem obalen
Kdo ví, proč stále čekám na ni

Uhlíkatý dvounožec napoví
Víru a lásku v lepší svět dál mám
Mysl brodí se novým poznáním
Srdce mi dává vale těm dálkám

Básník noci zná tajemství
Zná toho tolik a mlčí
Proč žijeme dál v zajetí
Nevidíme roucho vlčí

Čím je to…Čím?

Moc lehké by bylo použít rým
Co nám odkryje všechna poznání
Mít univerzální klíč moudrosti
Na otázek odpovědí dosti

Povím; Jsi záludná básni noci
Pravda je jako čerstvá cibule
Otevřeš nám někdy obě oči
A pláčeme dál jako minule

Koloběh minel se opakuje
Protože furt nikdo neposlouchá
Tak nám osud nakopává koule
A tak tu člověk žije sám a sám
Publikoval(a): Crazymike, 4.11.2024
Přečteno (19x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: denisasan

Spodek

Stránka generována 12.11.2024 23:40
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti