Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Muž, ve kterém strašilo

Muž, ve kterém strašilo

zdvořile smekáš
svému žalu.

a držíš výtah pro marnost.

a dříví štípeš tam, kde v kříži
začíná živé
a končí kost.

máš namále.
tak odmalička.
zajíček své jamce — sám.

jelen, co se bojí vlka
když už byl dávno
rotrhán.

bludný kořen, jsi.
a strašíš
ve vlastním domě jak dávný hřích.
vysvěť krov! zžéhej! chraň se! padni!!

a otisk mé ruky
na dveřích.
Publikoval(a): Poutníček, 21.10.2024
Přečteno (2x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 13:30
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti