Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Otevřené oči

Otevřené oči

Crazymike Básně » ostatní ...

Anotace: Padající listí

Zem opět chladne
Tíha zodpovědnosti
Tři krůčky ladné

Čtyři měsíce
Temnota, zem i smrt spí
Vrabec na hrobě

Listí mrazem schne
Za špinavým sklem mrtví
Dva políbí se

Starý Kaštane (!)
V kořenech však tajemství
Minulost vzplane

Čerstvý sníh se barví krví
S vámi dnes tu ležím mrtvý

Třpytíš se smrti
Modré stříbro mých válek
Duše se čtvrtí

Sevřená hrudi
Žárem krve svařená
Moc děkuji ti

Teď však odcházím
Tento svět je pro jiné
Nahý, sám, mlázím

Opona bytí skomírá
Němá je smrt všehomíra

Ano, je ticho
Zaplavuje mě radost
Vše teď utichlo

Na hrobu otců
Na hrobu dávných věků
Leží život můj

Nevidím listí
Mám otevřené oči (?)
Duše se rodí
Publikoval(a): Crazymike, 21.10.2024
Přečteno (12x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 19:54
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti