Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Bosá naděje

Bosá naděje

Za dlouhou nocí
kráčí po písku a kamení bosky
tam kde byl život
jsou trosky

V naději zvláštní
stesk ji vlastní
by šla
by žila
by zem zůrodnila

Velké naděje
V životní koleje
co vykreslíš do dlaní
vráskami mámení
bludných stop
v útrobách smrti

V naději v tebe
ztrácí nebe
by hvězda zářila
ve tmě

Ponurá, pokorná naivita
v plané plody
věří
a strach obrací
v prach
stále tedy
nabírá vody
by neuschly
plody v niveč
Publikoval(a): kopretina7777, 9.10.2024
Přečteno (11x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 13:28
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti