Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Období hnízdění ve velkoměstě

Období hnízdění ve velkoměstě

co kradu za bílého dne
by lakomec daroval
a zloděj nevzal.

staré zátky
bílé vlasy
okousané nehty
vrásky
dlouhý povzdech
shnilé padanky
čáru života
polojasno
díru ve švech
přišláplý jazyk
nakopnutý palec
cucflek
papírek s nákupem z minulého týdne
znuděné ticho
zdvižené koutky
zkrabacené čelo
otisk rtěnky na skleničce
průvan
stín antény
tázavý pohled
zapomenutou pointu
grafitti na záchodě
hromádku vajglů
prach —

co kradu za bílého dne
by lakomec daroval
a zloděj nevzal

(ale holubi si z toho ve snech
staví hnízda).
Publikoval(a): Poutníček, 9.10.2024
Přečteno (8x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus, valachia

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 13:43
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti