Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

energie je věčná

energie je věčná

---

zhasnu jak svíčka a pak co bude?
kdo bude tím světlem ve tmě?
přece holka tvá duše...

seděl na pařezu v lese a díval se na pokácený les
jsme jako ty letokruhy, jen to nevíme, nebo nechceme?
..pak mě uviděl a usmál se
byl to ten nejzvláštnější úsměv na světě
bylo v něm vše , duše pozná, srdce ví
Tak jsme tam seděli vedle sebe - mlčeli
tvořili jsme lepší místo, les se obnovil
slyším ptačí zpěv ve větvích, zvuk vody
vážka s blankytným stříbřením, proletí kolem mé hlavy
hemžení v hlíně, zem dýchá obnovou, stín nás zahalil
ale slunce stále vychází, to dává naději...

pak se probudím, zase jen pařezy, temný stín
zatažená obloha a proudy deště -

víte co? stejně je mi dobře
viděla jsem jak jde tvořit, obnovit a vdechnout život
cítit srdce i blízkost spřízněné duše
pak není nic na tom že zmoknete, nevadí vám kaluže
ve všem je kus nás, to nezničí ani čas
....čistá energie je víc než umělá populace

všechny ty líhně a pak sklizně
Tesla to věděl a proto musel zmizet



-
Publikoval(a): denisasan, 9.9.2024
Přečteno (15x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus, Crazymike

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 19:55
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti