Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ostrava včera, dnes i zítra

Ostrava včera, dnes i zítra

Crazymike Básně » o Životě

Anotace: Městy mezi chytrým prachem

Nad haldou Emou zase kouří
Jsou to zuhelnatělá křídla
Padlý anděl nemůže létat
Padá, padá, padá stále hloubš

Nicota
Ostrava
Něco je ve vzduchu
Chyť, chyť to do svých rukou

Jako sněhové vločky na jazyk
Pálí už úplně všechno kolem
Oči černý polomrtvých lidí
Ve znaku třech znamení šelmy

Prší zde krůpěje slizu, rosolu
V lánech řepky nejsou zlaté vlasy
Není vidu po ztraceném andělu
Není slechu po bývalých křídlech

V ulicích lidé už nenaráží
Na ulicích není odpuštění
V podchodech na zemi noviny
Pod nimi žije nějaký člověk

V rubrice sportu zastavil se čas
Ale čas nebyl tu milosrdný
Jeden pohled k ležícímu člověku
Ve zlatém věku kapitalizmu

I já čekám

Čekáme všichni

20:53

Na Přívozu hledám přívoz
Bárku mrtvých pošetilců
Plavících se na skutkách snů
Zpoždění, mince nevracíme

Černota duše se mísí vždy s tmou
Popel svítí i před LED tabulí
Černé šaty mladé zas halí
Jeho části plazí se látkou

Vykřičený dům hlavního nádraží
Sem tam se míhají stíny nocí, dnů
Dnů minulých nikoho neuráží
Schody do nebe jsou schody do pekla

Tabule s nápisem mokrá podlaha
Je pro případ přítomna neustále
Šedá mračna lidí plujících prachem
Čekají zázrak odpuštění hříchů

Dnešního dne
Včerejší noci
Zítřejšího koloběhu bytí
Publikoval(a): Crazymike, 8.9.2024
Přečteno (29x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: denisasan

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 00:11
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti