Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

půda plná kamení ale i života

půda plná kamení ale i života

denisasan Básně » ?nezařazené?

Anotace: haló žiji

-


vzpomínám si, den x nastal
skoro jako na promítacím plátně
stačilo se naklonit s kaleidoskopem
pod nějakým úhlem pozorovat svět
počítat a zblízka sledovat film
hraji v něm a ani to nechci vědět?
... jednotlivé detaily, minulost ,čas - past


ignorovat není hrdinství, jen strach
hluboko tam někde v sobě, to chci už vzdát
tento svět, tuto roli a falešný kulisy kolem
už to nechci zas znovu prožívat posté a vracet se
nechci zemřít, ale nechci žít už tady, zvraceném divadle
prachem zasypána a těžko dýchám, vím jak voní hlína
divoké vlny mají sílu praštit s váma o útes
ale máme na výběr? proč jsem tady, JAK UMŘU?

BUDE TAM TEN V ČERNÉM CO PRO MĚ PŘIJDE?

ale pryč od ponurých myšlenek - nechávám vítr čechrat vlasy
mám je všude, jako hady co se plazí po těle( něžně)
vím jakou chuť má vánek a ve vzduchu slaná příchuť moře
písek pod nohama chladí i hřeje - dualita
toho rána naprosto čirá krása i ošklivost, cítím tlukot srdce


- je moje

nejsilnější pocit života je v tepu
vše je jak v oparu mlhy, vystupují mosty
zároveň někde padají bomby a hoří města
JEN JÁ STOJÍM NA PLÁŽI-TADY JE TICHO
jak ještě dlouho bude v ráji ticho než dostane otisk pekla
nejsilnější jsme až ztrácíme vše
nepříjemné předtuchy zas ožívají


umírala jsem si před očima abych se oživila
mám nad sebou moc ale je nevyužita?
nejsem majetek, přesto dostáváme po narození čísla
koho zajímá mé jméno?

haló lidi jsem člověk!!!! jsem živá?

jste tu také? najdem se někde?


nebo věříte ve 24hodinové slunce
iluminiscenční obrazovku nahoře
vše se točí kolem země, je nehybná
jsem blázen a hodili na mě síť-nejsem svolná pro koncentrák

ani pro krásný řeči jak je vše fajn


vypla jsem budík a šla se probudit, do dalšího snu





vše je pevně pod zámkem, dar samotného ďábla
nádherně zabalen, ale kolem smrad a síra

vzbudím se, musím ...


je naděje

je

je naděje , musí být

ne nelžete

je,





je jen má neúnavnost věřit v lepší svět
Publikoval(a): denisasan, 7.9.2024
Přečteno (17x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Crazymike

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 20:00
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti