Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Apokalypsa

Apokalypsa

Když se tak vzbudím brzy k ránu
a chvíli civím do šera,
přemýšlím, jestli vůbec vstanu,
zda život není chiméra.

Přemýšlím k ránu dámy, páni,
přijde ta třetí světová?
Vždyť nikdo nedbá varování.
Před ní se žádný neschová.

Lidi jsou pořád jako ovce
a vlci v rouše beránčím,
co zhlídli se i v atomovce,
na našich kostech zatančí.

Potom ta naše Zeměkoule,
nádherná modrá planeta,
co nadělal jí člověk boule,
ta odmlčí se na léta.
Publikoval(a): Jikra, 4.7.2024
Přečteno (19x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus

Spodek

Stránka generována 8.9.2024 04:59
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti