Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Až jednou poslední

Až jednou poslední

děda včela Básně » ?nezařazené?

Anotace: Jen tak ... ještě se nehodlám vydat na poslední cestu, ale "sichr je sichr"...

Až jednou napíši svůj verš poslední,
pak přijde pozvánka, ale jen úřední,
na zemi hromada psaného papíru,
svažte jej v uzlíček a dejte do sběru.

Až jednou poslední své slovo vyslovím,
poslední myšlenku v své hlavě zalovím,
nemějte iluze, bude to skutečně,
nežil jsem na světě dlouho a zbytečně.

Až jednou poslední svou cestu nastoupím,
plamenem ohnivým ovzduší zamořím,
urnu s mým popelem k ženě mi přidejte,
toť úděl života, na víc se neptejte.

Až jednou poslední budou mi hrát,
vzpomeňte přátelé, měl jsem vás rád.
Publikoval(a): děda včela, 28.6.2024
Přečteno (57x)
Tipy (15) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: MaCH007, Klarineb, Martin Havlíček, Jikra, a1ička, Kytka62, valachia, Makaveli, Mirastus

Spodek

Stránka generována 18.10.2024 09:43
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti