Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ptačí

Ptačí

Z dáli zas ten hrdliččin hlas,
zve teskný, touhy volání.
Čím, čím, zní vrabčí hrdý čin,
zdali jen radši toulání?

I mnohý kosí zpěv se skví,
do něhož svou rehek skřípe.
Spíše sípe, čeho se zřek,
tiše hněv trousí, nehezky.

A pěnkava svých rad dává,
cvrčí, ne z not, a pak mlčí.
Ta těkavá, tak hádavá,
jak smích ten klenot trčí.

Vpád do toho i pěnice,
své prozpěvuje velice.
Pro koho v lad píseň tu je,
komu přízeň projevuje,
ze stromu tónů směsice?
Publikoval(a): Litarts, 12.6.2024
Přečteno (14x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 8.9.2024 04:39
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti