Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

A

A

Mohu se tě dotknout?

S výdechem se něžně drolí fialová obloha
neměnné dny zhroutily korouhev
tak pomalu obtáčím tvé tělo jemnými drátky
v nichž stále hučí teplá krev -

abstrakce.


Mohu se tě dotknout?

Jediným smyslem je milovat čáry na obloze
propůjčit jim stisk který dává tvar všem věcem
vždyť i ty tu se mnou zůstáváš v neurčitých pruzích
jen tvé čelo už se začalo rozpouštět v benzínem nasáklém smrákání -

alchymie.

Mohu se tě dotknout.

A mohu se procházet po provaze který ze všech sil napínáš
mohu se rozpadat cestou ke tvým vybledlým zornicím
tiše sama pro sebe rozpůlená
temním tu prapodivnou propast -

akrobacie.
Publikoval(a): Lugilla, 16.5.2024
Přečteno (43x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jikra, Klarineb, Martin Havlíček, Lipová, Mirastus

Spodek

Stránka generována 8.9.2024 06:27
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti