Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Bolí tělo

Bolí tělo

kopretina7777 Básně » ?nezařazené?

Anotace: Bolí klouby, a duše je šťastná....(Zatím)

V ranních slzách
co děsí dnešní svítání
pro zítřejší ráno
duše tělo prosí
by se netrhalo
v lístcích okvětních
a listech hnědavých
na stonku vzchopených

Lístky kopretin
k zemi chřadnou
když tělo
slzami prosí
by ještě uneslo
tíhu
co nosí

Duše stéká do ráje
každá slza vpíjí se
tělo tíživě kraluje

A kopretina poroste
lístky obroste
v rose slz
do děje těla
co bolest dělá
a duše šťastná je
déšť krášlí
slzy těla
co bolest dělá


Déšť krášlí slzy
V nich vlévá se
do ráje
Publikoval(a): kopretina7777, 9.5.2024
Přečteno (20x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 14:02
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti