Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nikdy jsem ti nic neslíbil

Nikdy jsem ti nic neslíbil

NikiD Básně » ?nezařazené?

Anotace: Jedna realita manželství

Roky svázaná v roji
Chladivém šedém kroji
Šitém jedovými slovy
Tak si ji každý den strojí

Náramek na povel
Po zprávě hned volej
Posílal upozornění
Minutu po minutě kontrolou zkrojí

Sdílení do tří vět
Ticho jako odpověď
Pláč - otravný způsob sdělení
Cedulku "příliš citlivá" šije jí

Navštívit přátelů bar
Vystavěl zákopů val
Nemůže do světa za zámek dveří
Tak hradby každý den podle výkonu měří

Dvě stovky na týden
Na práci už nemáš gen
Tak po nocích grafy tvoří
Nakonec přivýdělek svolí

Mateřství jediná náplň
Prázdné dny praním zaplň
Těšení na muže raní
Jako trest ji nezdraví

Každý víkend jedno dítě ji vzal
Prý prostor na odpočinek ji dal
O vzacný čas spolu ho žádá
Za rouhání další den přidává

Promluvy, prosby, pochvaly
Snaha jak postavit tunely
Vedoucí k pochopení
Prý bere jen vítěztví

Prý je pomalá
Do obchodu nevhodná
Tak proč by ji bral ven
Stejně hlouposti by koupila jen

Odborník říká, že měla ho vyhodit
Jenže ona nechce dětem tátu vzít
Tak klec dále s ním hloubí
On prý vážit si bude jí

Chápe a slibuje
Prý vinu těžké unést je
Že se vše změní
Jenže čas dohody lomí

Krůček po krůčku
Do svého baťůžku
Skládá si puzzle sebevědomí
Až vítr škvírku pro myšku stvoří

Potkává spoustu lidí
I popeláři ji s úsměvem zdraví
Dílek po dílku skládá
Plamínek vyhasnout nenechává

Prý může kdykoliv odejít
Jen není kam a nechce od dětí
Prý radši Ukrajinku blonďatou
S koštětem a prsatou

Na dokumenty z války
Po nocích dívá se z dálky
Aby si připomněla
Že štěstí naplnila

Při pohledu do očí dětí
Při úklidu se komunikaci učí
Poslední cesta ke smíření
Než projekt demolice spustí

Myslí si, že je to její vina
Že minulost v mysli je ukotvena
Jedová slova jsou znamení
Že příčinu v ní lživě tvoří

Na návštěvách jí kafe uvaří
Libým jménem osloví
Všichni dlouho tvrdí už
Jak úžasný a pohledný je to muž

Tak ráda s ním jezdí
než se ji ta přetvářka znechutí
Pak dostane zákaz promluvit
Prý krade mu šance působit

Bojuje o dny svobody
Uzavírá marné dohody
V domově lásky už není
Poslední kousky na led mění

Pak přichází od něj dar
Prý musí dýchat sám
Byť vše zbyde jen na ní
Muž z domu na čas odchází

Poslední pokusy spěšné
Vyprávěny jsou jako směšné
Jak veselé historky se jí vracejí
Ty představy potupy zvracejí

Po té co srdce rozjizvil
Co sen o rodině rozprášil
Tuší jaký dar jí byl dán
Jít bez něj sama dál

Jen žena v zrcadle pochopí
Jaké je ticho jedové trápení
křídla štěstí teď načechrá
Konečně zas svá a svobodná

Korunu všemu muž dodává
"Nikdy jsem ti nic neslíbil"
Tak díky za kurz života
Manželství byla cesta
Už nikdy ne cíl
Publikoval(a): NikiD, 7.5.2024
Přečteno (23x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 19:57
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti