Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

v propojení

v propojení

...


uspávaná a plující
kmitající v žilách
rozechvěje struny
jemného přediva láska
vznáší se lehce tvým dechem
silou srdce - tluče
křehce a přece tak silně
budí z letargie spáče
a slzy jsou jen kmit v rose
vážka blanokřídlého jitra
mezi paprsky kmitá
energie nezachytitelná a věčná

duše planety s ní propojená
na všech úrovních
v mávnutí křídel motýlů
rozezvučí rytmus jádra země
její živoucí síla
otiskem v nás lidech
navždy zanechá pocit
že vše je ve všem
a božství v nás nelze zabít
...je věčné

tak jak voda co nás tvoří
v jednotě a propojení
tam není reklama na Boha



---
Publikoval(a): denisasan, 16.4.2024
Přečteno (28x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: slzy-deště, Lugilla, Mirastus

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 19:49
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti