Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Teror co reprezentují

Teror co reprezentují

Poblíž tucet těl ke všemu se smráká
krůpěj slz a myšlenky bolavých výčitek
kdo ještě zahyne v budoucích válkách
bláhový je ten co sází všechno na zítřek

celý svět má u zadku city ratolestí
které zkazil tento lid zotročující systém
kdy asi pochopíme že jsme jenom pěšci
obdiv tomu jenž si srdce zachoval čisté

podejte mi papír pro sepsání memoárů
nechte mě pak spočinout při vokálech vln
slyšte onu melodií melancholických veršů
v tomto století už nepřijde nový mistr Sun

kéž bychom měli odhodlání jako Malcolm X
ale je někdo připraven za správnou věc zemřít?
Naše každodenní potřeby naplňuje předražený gin
pak jen hledáme s kým své síly můžem měřit

příval myšlenek ustupuje během hluboké noci
zatímco nám oči lechtají zrnka saharského písku
kam vlastně máme namířeno v zemi co řídí cvoci
už to není cizí boj ale útok proti celému lidstvu

ve veřejných médiích pohřbily pravdu za živa
studentům vtloukají do hlav že trendem je být woke
a co pak potomstvo jak asi na nás bude vzpomínat
snad z momentální letargie nakonec procitnou

rapová scéna prosím pěkně nestojí za nic
ti rádoby umělci kteří sdělují svůj názor davu
odmítám se k Alláhovi pod horkým sluncem modlit
nelze vrátit moment námi promrhaného času

pomalu kráčím a hlavu nechávám sklopenou
tohle je odkaz i varování všem adolescentům
hřbitovy se plní přináším růže kéž nezvadnou
tato slova posílám zkorumpovaným politikům

mami bohužel i já jsem hříšník prosím odpusť
nechci být jedna ze slepých ovcí co ohla hřbet
tolik bastardů vzešlých když matky měly koitus
s někým kdo si rád občas dopřál nezávazný sex

cítím že budu jednou vězněn až mě zavřou
takřka bez šance sám za sebe zaplatit kauci
smutné jak lež převládá nad nelichotivou pravdou
ve vládě máme dosazené loutky zloděje i vrahy

klesám k zemi pod tíhou svých skutků
snažím se ale je tak těžké dnes najít mír
mluvím ke všem co vychovávají syna dceru
jen jako jednota zastavíme teror co reprezentují
Publikoval(a): Makaveli, 3.3.2024
Přečteno (54x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, Lipová, Klarineb, děda včela, Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 02:47
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti