BOŽE
BOŽE
Na větrných hůrkách
Chleba o dvou kůrkách
I v podhůří bída s nouzí
Vrchnost ta se neprobouzí
Když se ozve kokrhání
Kohoutovo jeho ranní
Historicky je to dané
Budíček jen pro poddané
Od kolébky až do hrobu
Narozeni pro porobu
Na větrných hůrkách
Teče voda v čůrkách
Místo kapek deště
Jak dlouho se ještě
Budeš na to dívat
Bože...
Publikoval(a):
valachia, 4.2.2024