Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Thorazin

Thorazin

Snad se nestanu žrádlem berserků
lačnících tam v temnotách po krvi
pokud jako fénix z popela povstanu
snad objevím někoho kdo otázky zodpoví

obklopen špínou tohohle světa
asi jsem jen další zbloudilý chodec
ďáblův smích už není kam se schovat
kdy bude všem těm vrahům konec?

Spousta problémů jest okolo
každý neseme životem těžké břímě
občas přemýšlím kolik se toho událo
ve výlohách stojí nablýskané rakve

musí to být produkt této doby
ten pláč co zní jako dětský nářek
bohužel jen obtížně vyjádřit lze slovy
jak velké je strádání truchlících matek

které padly za oběť válečníkům
i jejich synové jenž neměli na výběr
těžko tak utéct karmě lidských hříchů
kéž by každý dělal co by správně dělat měl

když kráčím podél bájné řeky Styx
z hlubin podsvětí slyšet jest démonů chór
snad stihnu co rád bych chtěl světu říct
v podobě veršů či hořkosladkých slok

píšu o tom o čem uznám za vhodné
lituji toho jaký můj život dosud byl
vynasnažím se až nastane správná chvíle
složit něco co básník ještě nesložil

jak se zachová generace autorů
kteří nebudou mít kde pak múzy brát
chci po nocích snít alespoň na vteřinku
o lepších časech a jak jsem býval mlád

dámy a pánové asi bych to neměl dělat
živit tu rostoucí zášť pronikajíc do textu
nejspíš je to mou náturou tak holt co naplat
bohužel není moc věcí kterým se dnes zasměju

když vítr odvlál zbývající zbytky revoluce
mnohým přinesl zase onen podzimní splín
přesto není třeba k modlitbám sepnout ruce
lepší rozjímat pod sakurou než si píchat thorazin
Publikoval(a): Makaveli, 29.1.2024
Přečteno (48x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, Klarineb, Marcone, MIDAZLU, Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 03:01
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti