Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Venušino dílko / Pro milou

Venušino dílko / Pro milou

Venušino dílko

To světýlko v kopci u lesa,
co tam i malý hotel stojí.
V noci nad obcí si tu plesá,
z dáli, podél polí se strojí.

Svitem bodu, s paprskem kolem,
jako ta nebeská Venuše.
Mýtem zrodu, vždy brzké vzdorem,
jak to i městská směna zmůže.

V tom místě se jen jedno třpytí,
s poselstvím přísným do daleka.
Tmou čisté, bledou září bytí,
kouzlem svým jistým nepoleká.

Pro milou

Opozdilou cestou, co zbylo
z toho sněného mýtu přesto,
v sítu času mírou zpětnou,
tvou dobou, z jasu směnného?

Dotek změn i to, co se skrylo
jen v koutek, s touhou vzletnou,
silou snění ve znění dohrou,
s tou svou zbylou, jako jmění.
Publikoval(a): Litarts, 21.12.2023
Přečteno (25x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:22
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti