Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

S N Í H

S N Í H

~ SNÍH ~


Když hroby pokryl sníh
a květiny spí něžně,
jsou děti na poutích;
já volám: „Hoši, běžme!“

A vítr jako břit,
a slunce v rouše mračím,
pak nepřestávám snít
a dětem sotva stačím.

A štěstí nadosah,
i když již ztěžka dýšu,
a přes Nebeský práh
mráz sedá do cypřišů.

Mé oči jas už ztrácí,
i duše je tak spavá,
a anděl dopis zvací
ve sněhu zanechává...

Já čtu si z něj jak v bibli,
ta slova milostivá,
a hoši rázem zjihli,
a život dohořívá...
Publikoval(a): J.F.Julián, 28.11.2023
Přečteno (46x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jikra, Klarineb, MIDAZLU, děda včela, valachia, Mirastus

Spodek

Stránka generována 28.4.2024 07:49
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti