Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

PTÁCI

PTÁCI

~ PTÁCI ~


Sněží...
a kosi na parapetu žalu
mi přiletěli říct, že bída bude.

Že bude holomráz
a duše - osamělý pták,
a smutku bude víc.

Teď zapomněl jsem:
„Co jste mi chtěli říct?“

~

Ta zpráva v očích ptáků,
vepsaná jedem říms,
vrhne mě zpět
do letargie obýváku.

Má cenu ještě jíst,
když přiblížil se konec...

Pořád mi klepou na okno ti ptáci.
Do mozku.

A nebo ne!
Nacpu se naposled než půjdu smrti vstříc.

Jsem jak ti kosi bosý,
a navíc asi posera,
jenž ptákům nechce otevřít.

No nic.
Čtu si Bodlera...

Už se zas hrnou do mešit...
Alláh je bude konejšit.

Tenhle svět není pro vtipálky.
Bojím se války!
Publikoval(a): J.F.Julián, 13.11.2023
Přečteno (25x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jikra, koiška, Klarineb, Mirastus, MIDAZLU

Spodek

Stránka generována 28.4.2024 12:39
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti