Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Narozen do špatné doby

Narozen do špatné doby

Kde je ten čas zapomenutých idolů
rád bych vrátil ztracená léta nazpátek
nikdy neokusíme nefalšovanou svobodu
v příštích volbách jaký čekat výsledek?

Život je schnoucí kapka kyselého deště
padajíc do chřtánu vyhladovělých lvů
přijde vhod odříkat hříchy dnes večer
než se konečně vydám směrem domů

vztek běžného občana je evidentní
tolik mě vyčerpává ona nenávist okolo
doteď nám vládnou kariéristé militanti
schopní zabít vlastní matku pro mamon

zatímco dětem vymývají mysl ve školách
a národ hltá válečnou propagandu z novin
proč mám pocit jako bych ležel na márách
čeho se to vůbec pořád tak moc bojím?

Procházím ulice plné starých vzpomínek
dumám komu věřit v této chladné společnosti
usedám ke stolu složím pár veršů přes víkend
abych zmírnil bolest kterou skrývám v srdci

jasný den odešel a zůstal opar výčitek
nakonec budu muset splatit své chyby
přesto bych neměl zapomínat na úsměv
neboť zítřek může být zanedlouho jiný

nejspíš asi zemřu zcela sám
pupen lilie mě i tak zanechal v naději
že jednou naleznu to co doteď hledám
klid a mír pod stínem rozkvetlé sakury

tiše se plížím prázdnou chodbou
opodál vidím viset obraz hlavy státu
je až moc snadné být poslušnou loutkou
nedočkavě čekám jak se i já třeba stanu

někým co dokáže lidem předat vizi
také snad pár nápadů pro dobrý verš
když se dívám okolo musím zavírat oči
kéž bych kýčem těchto dnů již netrpěl

vztyčený prostředníček je můj odkaz systému
neboť ti šašci zaprodali duše při svém zvolení
ovšem karma si už zvolila způsob jejich trestu
a to napořád sténat bolem ve věčném plameni

kdo ví zda jsem doteď jednal správně
dnes je takřka nemožné zachovat tvář
moc se nevyplácí pohled do žhavého slunce
chci být pamatován jako básník jenž vzdoroval

až do hořkého konce byť sám a nepochopen
hledám jasné odpovědi uvnitř tlustých kronik
tam nalézám jen zločiny zapsané na pergamen
tuším že asi jsem se narodil... do špatné doby
Publikoval(a): Makaveli, 31.10.2023
Přečteno (55x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Klarineb, Bezhlavý rytíř, Mirastus, Kytka62, MIDAZLU, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 02:28
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti