Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Přemítání

Přemítání

James Libustka Básně » o Životě

Anotace: ..............

poslední žár paprsky daly
za obzor se slunce skrývá
do červánků se nebe halí
přichází tma, tak už to bývá

luční kvítí hlavy kloní
a v kapkách rosy kane žal
nejedno oko slzu roní
že soumrak další den nám vzal

tiše sleduji ten koloběh
a otázky se v hlavě rojí
proč je život velký spěch
a proč se člověk smrti bojí

proč nám neúprosně vládne čas
a v jeho stínu se život ztrácí
proč rozpouští se denně v nás
a proč se stále v kole vrací

pak procitnu znovu při svítání
které dá mi novou touhu žít
vždyť život je plný přemítání
a jeho součástí je krásné být
Publikoval(a): James Libustka, 22.4.2011
Přečteno (102x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, Rezervé, Marcone

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 00:38
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti