Babí léto
Babí léto
V otevřeném okně stříbřitá nitka,
houpající se ve slunečním svitu.
Pavouček "běžník" někde sedí si tu,
nebo zas létá, jako skrytá hlídka.
To tenoučké vlákno, v proměnném třpytu,
do něhož vánek své opírá síly.
Podzimní pozdrav zve, otvírá zbylý
sen letního bytu, v odměrném citu.
Publikoval(a):
Litarts, 28.9.2023