Rovnováha
Rovnováha
Nelítej moc vysoko,
neklesej moc dolů,
Netlač se moc doprava
ani doleva.
Pravda leží uprostřed
a vracej se domů,
řikaval mi vždycky
náš děda.
Hlídej svoje slova
aby měli váhu
snaž se najít ve všem
správnou rovnováhu.
Nebuď ani líná
ani nepřeháněj,
raději se usmiř,
nerada se hádej.
Ničeho příliš, ničeho málo
prostě tak aby žít za to stálo.
Ničeho příliš jen akorát,
někdy dávat, jindy brát.
Nebývej moc drzá
přesto řekni jasně ne,
poděkuj, popros
nic se tě nestane.
Pamatuj si děvče,
že na každý pád
po veliké pýše
následuje pád.
Někdy bývá smutno,
zahrej si na garmošku
a nebuď v tom sama,
zavolej kámošku.
Život někdy bolí,
s vírou jde to líp,
nepřestavej doufat,
nepřestavej snít.
Ničeho příliš, ničeho málo
prostě tak, aby žít za to stálo.
Ničeho příliš jen akorát,
někdy dávat, jindy brát.
Ani málo ani moc,
zkrátka akorát,
ve středu jdu na pivo
a v neděli hrát.
Publikoval(a):
baruša, 13.8.2023