Stín
Stín
Já a stín, já a stín,
hrajem si celý den.
Zápasím, zápasím,
když nemůžu jít ven.
Ať dělám co dělám
po mě se opičí,
přijde a odejde,
život má jepičí.
Ve stínu rákosí
ráda se schovávám,
labutím závidím,
jenom jim zamávám.
Z břehu rybníka
posílám jim vzkaz,
vítr ho doručí,
že přijdu zas.
Do stínu borovic
před žárem utíkám
a v jeho objetí
pokojně usínám.
Chci jak ten stín tu být
co dává útechu,
když se nic nedaří
a je ti do breku
Publikoval(a):
baruša, 12.8.2023