Pouze / Krok... / Na skok
Pouze / Krok... / Na skok
Pouze
Psát také stroze o své touze,
pohled zbožný, jak i možný,
v této znělé poloze.
Krok za krokem, rok za rokem
a snů ta přání v ústraní,
ve skutečnost hledě okem.
Však naděje má mnohé děje,
za nimiž to, co jen ty víš,
o co se tvá touha chvěje.
Krok...
...do světla, tvého světa,
zpoza té tmy v zázemí,
kde sen vadne či vzkvétá.
Nikdo ve svévoli neví,
co jak se stočí a den skončí,
přidá-li, z čeho i sleví.
Vkročí-li kam, zdali to klam,
jaká to volba, jež hloubá,
v níž je sen tvůj jen sám.
Na skok
Tam i jinde, nebo sem tam,
jen tak být,
jak co vlídné
a dále pak snít svůj náskok.
Byť nevidět na krok,
živou vodu pít
a vírou svou se chopit.
Publikoval(a):
Litarts, 13.7.2023