Mini max / Báseň / Zůstat svůj
Mini max / Báseň / Zůstat svůj
Mini max
Včera.
Co včera?
Zvečera.
Co včera zvečera?
Do šera.
Dnes.
Co dnes?
Den odnes.
Co dnes den odnes?
Směs.
Zítra.
Co zítra?
Z jitra.
Co zítra z jitra?
Den vítá.
Báseň
Znění slov
a jejich chov.
Základ, zdění, krov
dle osnov,
v dění strof.
Jako ostrov,
báseň a sen
tepe do stěn,
pro svůj lov.
Zůstat svůj
Daným slovem
jím i sbohem
stůj co stůj.
Krokem za svým
okem jasným
vzdát se básním
bože můj.
Publikoval(a):
Litarts, 26.6.2023