Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ďábel smějící se v rohu

Ďábel smějící se v rohu

Většinu času jsem strávil v náruči lehkých žen
rád nasával sladkou vůni vanilkového parfému
už tehdá mi došlo že bude lepší praktikovat zen
osud mi však vybral cestu odkud není návratu

marně se snažil chytit déšť všechen do dlaní
než mi došlo že realita je jen zašpiněné zrcadlo
bohužel nikdy se neměl k tomu učinit pokání
za všechny prohřešky které můj život postihlo

dochází mi jak jsme si všichni navzájem podobní
zoufalí zbloudilci lapení v plamenech věčného ohně
z vlastní hlouposti sotva přečteme varovná znamení
naše kroky tak směřují do místního nevěstince

kam jen lidská povaha až může zajít
pro dosažení těch nejzvrácenějších tužeb?
Bláhové tak někoho s čistým srdcem najít
tam kde farář svádí ministranty k ukojení choutek

a pití krve prvorozených je běžná věc
stejně tak pálení ideologicky závadných knih
nedivme se až státní znak nahradí trojzubec
opustí nás všechna radost přetrvá jen splín

dojde čas na to psát dlouhé memoáry
poté co vystřízlivíme ze sklenky levného rumu
mějme na paměti že ďábel je celou dobu s námi
smyslů zbavený dovádí posmívá se... na každém rohu
Publikoval(a): Makaveli, 15.4.2023
Přečteno (65x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, Klarineb, Bezhlavý rytíř, Mirastus, koiška, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 02:24
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti