Ze svého / I bez nápadu / Ta naše
Ze svého / I bez nápadu / Ta naše
Ze svého
Kdo svou pílí básně píše,
z hloubi tiše, z její skrýše,
v poctivé jen tvůrčí práci,
byť i ztrácí, zpět se vrací.
I bez nápadu
se dá psát, o čem přemýšlet,
komu, čemu co dát a rád,
v okraj, střed či si jen tak hrát.
Ta naše
Slova těžká, neohebná,
jak jen cit v nich těká, mešká,
a ta vstřícná nedohledná.
Přesto však jsou i tak jemná,
že k vyjádření postačí.
Básnivá a také zpěvná,
k vážnosti, v radosti, o pláči.
Publikoval(a):
Litarts, 11.4.2023