Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Rozhádaná báseň

Rozhádaná báseň

Rozbít ji na pokusy,
co popsáno, že dáno?
-
I večer, jako ráno?
-
Ať si někdo zkusí,
po tom, co snem zdá se,
vzdorovat své kráse.
-
Rozladit ji pro slovo,
zradou cizí pomoci.
-
Poprat se snad kdo s koho,
zvítězit mermomocí?
-
Kdo si báseň rozbíjí,
stlouká však, jak rozvíjí,
a hledá v ní svůj soulad,
nalézá i poklad.
Publikoval(a): Litarts, 4.4.2023
Přečteno (48x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 03:18
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti