Umělá inteligence / Naděje
Umělá inteligence / Naděje
Smíšené myšlenky, překotné,
jak ve víru se k sobě pojí,
jedna druhou i střetem protne,
o své místo ve volbě stojí.
Jen ta silná, svým smyslem jistá,
co sjednává si více místa,
vítězí a hloubkou získá,
prožitek i pravdu čísla.
Naděje
Co máš na tomto světě nejraději?
Nebudeš mi věřit, ale naději.
Byť i v bolestech mne svírá pocit,
či ve strachu a tísni musím prosit,
v srdci mi ještě má naděje zbývá,
ta víra, jež životní sílu skrývá.
Takto odpoví radou na otázky:
Bez trestu tě nenechám, avšak z lásky
ti pomohu a v poučení nechám,
i sděluji, že kráčet dále je kam...
Publikoval(a):
Litarts, 29.3.2023