Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Na počest Vladímíru Holanovi

Na počest Vladímíru Holanovi

Je pomlkou ve svém životě
hledání pravého významu slova ve větě
žijící na kampě
nalézání světelné tmy v lampě

nelze vypověděti slovy
lidé jsou pro něj jen vytasenými pařáty sovy
takhle to odhaduji
introvert, podivín, havrani na Dunaji

lehký závěj kadeří
průvan ze zavřených dveří

s ženami jistý život pomíjivý
tak už je to s velkými umělci
nejsou nočními lovci ani pěvci
ověnčený smutkem ten kdo líp vyjeví

v této básni ukryto jest poselství
není to však vůbec složité
stačí přiřadit význam ke slovu, které pomine
kdo hádance přijde na kloub, nechť se v komentáři podělí

ještě napovím, slov má být dvá krát třemi
tudíž dvě odvětví co rýsují se na nebi
Publikoval(a): Flamaintenebris, 20.3.2023
Přečteno (43x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Klarineb, Makaveli

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 19:48
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti