Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ach ta... / Pravda a cena

Ach ta... / Pravda a cena

Ach ta...

Těžké napsat slova křehká,
a s nimi se i osmělit.
Dát jim zpěvu, byť ne v písni,
tichou mluvou básní sdělit.

Nechat zaznít, jen tak zlehka,
k jejich jmění být však přísný.
Jako nádech a pak výdech,
směnou vzduchu ve svých zdech.

Jak jen vybrat slova česká,
vložit duši a hold jim vzdát.
Do souznění přidat lpění,
by se mohla vším tím stát.

Byť tak zvaně, jako směska,
psaná s citem v rozechvění,
byl snad i něčím hezká,
z temné noci rozedněním.

Pravda a cena

Každý má svou vlastní pravdu,
malou, větší, ještě větší.
Mýlí se však pro tu vadu,
pokud jiného tak svědčí.

Každý má svou vlastní cenu,
malou, větší, ještě větší.
Takto i pak drahou měnu,
jíž prohrává, nebo předčí.
Publikoval(a): Litarts, 9.3.2023
Přečteno (40x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Bezhlavý rytíř, MIDAZLU, koiška, Mirastus

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:20
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti