Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Buď pozdraveno ráno!

Buď pozdraveno ráno!

Marie Bernadeta Básně » o Životě

Anotace: Buď zdráv okamžiku probuzení

Buď pozdraveno ráno!

Slunce už hledí do oken,
však náhle odhozený sen
mne ještě láká do peřin,
komu, ach komu uvěřím?

Vrátit se zpátky do blaha odpočinku
a lovit létavice ještě na chvilinku?
Či energii slunce přijmout zcela,
jak bych se stále probouzela?

Ano, jen vejdi do mne směle chvíle,
kdy jako dítě ucítím se rozpustile!
Umyju tváře, zuby vyleštím
a do zrcadla oči vytřeštím!

Buď zdráv okamžiku probuzení,
ze kterého už jiná cesta není,
než přítomnost svou uchopit
a s radostí svůj dnešek žít!
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 3.3.2023
Přečteno (69x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Bezhlavý rytíř, Klarineb, Kytka62, koiška, Psavec, MIDAZLU, děda včela, Mirastus

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:31
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti