Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

HRY

HRY

v jádru šedé eminence
z nich udělali sluhy
však zvěrokruhy spletly věnce
z pohádkové duhy
rozpárali podšívku
aby poznali se naruby

do struktury mořských řas
vložili kdysi stopu
co otiskla se do všech ras
aby sáhli na dno stropu

analýzy z choré mysli
se i nevědomě jimi čistí
však třeba předat štafetu
do jemnějšího podnětu

leč hlava hledá záminku
přebít srdce pikem
prý trumfy táhnou z balíku
aby přes železnou košili
co kolektivně ušili
se stala jejich zvykem

v hrobovém tichu se sice zocelí
leč v kapalném skupenství
si zaplakat dovolí
aby mohlo vyjít slunce
a pak zase v klidu zapadnout
vždyť v absolutní buňce
se život zase obnoví

a tak

z modliteb do meditací
zpátky domů je to vrací
na chvíli leč bez vazeb
ochutnají jiný svět
Publikoval(a): Martin Havlíček, 25.2.2023
Přečteno (68x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, Mirastus, Hedullinn, Klarineb

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:31
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti