Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Utopická / Tolik věcí

Utopická / Tolik věcí

Utopická

Poeticky vzato,
lyricná i epická,
"svou misí svatou".

Vyznáním a touhou,
kritickým protestem.
Citovou hrou, smlouvou,
ve znění jen prostém.

Poezie prosbou,
bojem, také střetem.
Nejen ozdobou,
utopickým světem.

Tolik věcí

Vzpírajících se duši v kleci,
sněných představ i proměn znění,
spících citů a bdících přeci,
prožitých vždy v rozechvění.

Z hloubi nitra na povrch střetů,
a opět do své schránky zpět.
Těch klamů, zdání, z nich pak vznětů,
vstup ideálům na tenký led.
Publikoval(a): Litarts, 15.2.2023
Přečteno (34x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:32
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti