Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nechci ještě spát

Nechci ještě spát

děda včela Básně » o Životě

Anotace: Jen tak ...

Nechci ještě spát

Ale ne, nechci věčně spát,
chci se stále na vše ptát,
proč byl člověk pro svět stvořen,
kde je základ, kde je kořen.

Proč příroda krásná je,
mění se kraj od kraje
a proč na nás občas syčí,
když jí člověk stále ničí.

Proč je zima, sníh a mráz,
jinde krásně, slunce jas,
proč je moře tolik slané,
ledy tají - co se stane.

Proč vše živé láskou hoří,
když se nový život tvoří,
proč rostliny květy mají
a proč vadnou když už zrají.

Proč jsou lidé někdy zlí
a závistí posedlí
a proč také spolu válčí,
když to jiným bolest značí.

Kdybychom to všechno znali,
byli bychom dokonalí,
bez problémů bychom byli,
jako v ráji si zas žili.

Ne, nechci ještě spát,
musím to vše prozkoumat
a když to už budu znát,
mohu klidně usínat.
Publikoval(a): děda včela, 9.2.2023
Přečteno (130x)
Tipy (14) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, Hedullinn, Psavec, Klarineb, Makaveli, valachia, Mirastus, Kytka62

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:29
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti