Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

RUDÉ ŠÍPKY 2023

RUDÉ ŠÍPKY 2023

~ RUDÉ ŠÍPKY ~


... ach, miloval jsem rudé šípky;
dnes těžko vstávám z pokleku,
stářím i básně se zajíkly,
v pohřebním spávám obleku…

~

Co pro mě zbylo nedopito:
„Pověz, kam vedeš cesto má?
Je bližší tvého konce hřbitov?“
Snad poesie neskoná...

~

Bolestné šípky v srdcích kalných,
s nimi nám není do skoku,
už rudá stéká po mých dlaních;
je tolik krve potoků…
Publikoval(a): J.F.Julián, 3.2.2023
Přečteno (56x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, Flamaintenebris, Kytka62, děda včela, Do-sna, Klarineb, Mirastus, Jikra

Spodek

Stránka generována 28.4.2024 15:58
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti