Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

KRÁSKA A ZVÍŘE V ROZUMNÉ MÍŘE

KRÁSKA A ZVÍŘE V ROZUMNÉ MÍŘE

narodil se
aby zplodil skryté
jako žena
co kdysi byla válečníkem
i jako všeobsáhlá křehkost v muži
do jednoho slité

stačí jenom na dotek
aby kruhy ve vodě
rozčeřily zármutek
v jednání i ve slově

však vnitřní zvíře pokoří
jen když svou krásu vynoří
z utajených nepřiznání
k celistvosti by si bránil

můj život je však vizí
co se třpytí na strany
už nechci být si cizí
aby perly v moři zůstaly

a tak se vypleje v záhonku jitra
pátek si s přehledem dožene pondělí
aby si připomněl nejdéle zítra
že v rozumné míře je dobrý bejt dospělý
Publikoval(a): Martin Havlíček, 19.1.2023
Přečteno (68x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, Mirastus, Makaveli

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:26
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti