Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

S radostí / Vzácná skrýš

S radostí / Vzácná skrýš

S radostí

Užívat svých darů slasti,
takto jen daných vzácností,
v rámci jejich vázanosti,
na podmínky zrádných pastí.

Radosti zrají k bolesti,
k vyrovnání zájmu štěstí.
Vždyť i život, jako v nájmu,
pohladí či bije pěstí.

Vzácná skrýš

Vyhráváš-li - tebe těší, jiným vadí,
prohráváš-li - vadí tobě, jiné těší.

Skloníš-li se, ponížíš - vyšším hoříš,
vypínáš-li, sebevýš - nižším tvoříš.

Pocítíš-li - hledáš-li svou skrýš,
tou tmou, tak i dovíš, co ti blíž.
Publikoval(a): Litarts, 7.1.2023
Přečteno (39x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:22
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti