Vánoční oteplení
Vánoční oteplení
Anotace: Sluníčko vešlo do mlžného oparu a vzniklo světlo v pavučině
Vánoční oteplení
Sluníčko vešlo do mlžného oparu
a vzniklo světlo v pavučině,
do které chytám letící pocity i myšlenky náhlé,
abych se ujistila, že ještě krása okamžiku trvá.
Malování mrazivou berlou se mi už znelíbilo,
neboť mráz utnul touhy i představy,
ale déšť po kapkách stékal do sněhu,
až náhle vykoukla na světlo zelená tráva
a jakoby přišlo jaro do zimy, která nás v poutech svírala
a nutila nás sedět u kamen.
Publikoval(a):
Marie Bernadeta, 26.12.2022