Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Záchvat melancholie

Záchvat melancholie

V nánosu noci slyším tvé praskání duše
Ty jsi začátek a já povzdech, co myšlenku před hlasem rdousí.
Otupeni životem, necítíme tepnu, jen se dál propadáme v sobě.
Cizí řeč je prokletím, jenž nás zaživa zkouší.
Ve větách, které by vyplnily prázdná místa, nacházím útěchu.
Jenže není nikdo, kdo by jim vdechl život.
A tak v ozvěnách sentimentu ukrajuji po troškách něhu.
Dřív, než se rozplyne ve slané ticho.

Zamilování jako vláha k procitnutí.
Jako stébla trávy, co se derou přes poslední šlinc sněhu.
Ale z nás dávno vyschla esence, otrávení ještě před probuzením.
Máme se poučit z chyb, ale k čemu?
Dřív se můj malý svět zachvěl při pomyšlení na tebe.
Teď mi srdce prostě jen buší a čekám, kdy opět zabere.
Publikoval(a): slzy-deště, 21.12.2022
Přečteno (111x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, Martin Havlíček, Mirastus, Klarineb

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:25
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti