V boji / Trest
V boji / Trest
V boji
Ve větru mu vlasy vlají,
mrazivém též z protisměru.
Staví jemu svoji vzpěru,
kráčí a ptají se hlasy:
Kdo jsi, kdo jsme, kam my jdeme?
Za cíli svými, každý jiným,
světlými tak vzdorem stinným,
sny, za něž se i bijeme.
Trest
Stane-li se nám něco zlého,
škoda, úraz, bolest...
oslabí to i čest,
vlivem činu podlého,
třeba vidět též vinu vlastní.
Pokorou přijat trest,
a očekávat zvěst,
jež tak ohlásí nám, zkrásni.
Publikoval(a):
Litarts, 18.12.2022