Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Slunce v mlze

Slunce v mlze

Proniká ji zářivým svitem,
v okolí plynule slábnoucím.
V mlze té však i dosti skrytém,
nevidět kontury planoucí.

Takto rozlévá se do všech stran,
z ostré své záře, po jasnou šeď.
Obloha kalná tu nezná hran,
v rozptylu světla i jako změť.

Mlha se v ústupu rozpouští,
a bílé již vidět obláčky.
Slunce žhnoucí tou mlžnou houští,
v pohybu též, zemské otáčky.
Publikoval(a): Litarts, 17.11.2022
Přečteno (139x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 05:37
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti